Ağız Kokusu (Halitoz) Nedir, Nasıl Önlenir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Ağız Kokusu (Halitoz) Nedir, Nasıl Önlenir?

Ağız kokusu veya halitoz genelde ağızdaki kötü kokulu bakteri oluşumundan kaynaklanır. Ağız kokusu utandırıcı olabilir ancak nedenlerini belirlediğinizde tedaviye başlayabilirsiniz.

Halitoz Nedenleri Nelerdir?

Ağız kokusuna yol açan bakterilerin oluşumu genelde komple ağız bakımı yapılmaması sonucunda diş eti hattında ve dilin arka kısmında plak bakterilerinin birikmesinden kaynaklanır. Ağız kokusunun diğer nedenleri arasında yemek seçimleri, uyurken bakteri oluşumu, stres ve dehidrasyondur.
Bazı durumlarda ağız kokusu daha ciddi bir tıbbi sorunun habercisi olabilir. Dolayısıyla sorunu göz ardı etmemek ve devam etmesi halinde bir diş hekimine görünmek önemlidir. Doğru bir ağız bakımı rutini izlemek ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Ağız Kokusundan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  1. Ağız kokusuna yol açan bakterileri ve bazı yiyeceklerde kokuya neden olan bileşikleri öldürmek için tasarlanan bir ağız bakım suyu kullanın.
  2. Ağız kokusunu önlemek için gün boyunca su içerek hidrasyonu koruyun, kafeinli ve alkollü içecekleri, şekerli ve asitli meyve sularını sınırlandırın.
  3. Sabahki ağız kokusunu en aza indirmek için günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın, düzenli olarak diş ipi kullanın ve güne bakterileri öldüren bir ağız bakım suyuyla başlayın.
  4. Yiyecek parçacıklarının dişlerin arasına sıkışmasını ve plak oluşumunu önlemeye yardımcı olmak diş eti hattında diş fırçasının giremediği dar alanları temizlemek için her gün diş ipi kullanın.
  5. Dişlerinizi muayene ettirmek ve temizletmek için düzenli olarak -genellikle yılda iki kez- diş hekimine başvurun.
  6. Düzenli aralıklarla diş fırçanızı değiştirin. Diş fırçanızda da mikrop birikebildiği için ağızda oluşacak kötü kokuyu gidermektense artırmaya neden olabilir.
  7. Ağzınızı nemli tutmak için tütünden kaçının ve bol su için. Tükürüğü uyarmak için sakız çiğneyebilirsiniz. Kronik ağız kuruluğu için, diş hekiminiz veya doktorunuz suni bir tükürük preparatı veya tükürük akışını uyaran oral bir ilaç yazabilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Diş kliniğiniz için gerekli ekipmanlar nelerdir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp