Implantoloji Nedir? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Implantoloji Nedir?

Implantoloji, yapay dişlerin çene içerisine kalıcı olarak yerleştirilmesi veya tutturulması ile uğraşan diş hekimliği dalıdır. Günümüz diş hekimliğinde önemli bir rol oynayan implantoloji aynı zamanda diş hekimliğinin son on yılda en hızlı büyüyen branşıdır.

Dental Implantoloji Nedir?

Dental implantoloji, cerrahi bir prosedür gerektirir. Diğer çeşitli diş replasman seçeneklerinden daha invazif olduğundan, güvenli bir şekilde uygulamak için deneyim gerektirir. Özellikle hastaların eksik dişlerini dental implantlarla değiştirmelerine yardımcı olarak, eksik dişleri olanlarda restoratif tedaviye odaklanır.

Dental implantoloji, tüm prosedürün hastaya mümkün olduğunca az ağrı ve kaygıya neden olacak, güvenli bir şekilde nasıl yürütüleceği dahil olmak üzere, diş implantlarının restoratif tedavi prosedürünün incelenmesini ifade eder.

Dental implantoloji zorlu bir alandır ve birçok diş implantoloğu sürece odaklanır ve hastalara daha zahmetsiz bir yedek diş alma süreci sağlar.

Dental implantoloji, diş hekimlerinin çok yönlü olmasını ve hastalara tanı, tedavi ve tedavi sonrası bakım sağlayabilmesini gerektirir. Diş implantları sıklıkla hastalarda anksiyeteye neden olur ve diş implantolojisine odaklanan bir diş hekimine giderek hastalar süreç boyunca kendilerini güvende hissedebilirler.

Dental Implantoloji Nasıl Çalışır?

Eksik dişlerin yerine diş implantlarının kullanılması süreci, hastalar için oldukça basit ve anlaşılır olmasına rağmen, diş hekimi için ayrıntılı bir prosedürdür. Esasen, dental implant yerleştirilmesi üç adımda gerçekleşir:

  • Dental implant yerleştirme
  • Yapay diş yerleştirme
  • Bakım sonrası ve diş kontrolleri

Tabii ki, hastanın dental implantlar için iyi bir aday olup olmadığını ve prosedürün tam olarak nasıl yapılması gerektiğini belirlemek için kapsamlı bir teşhis prosedürü de bulunmaktadır.

Hem diş hekimi hem de hasta diş implantlarını kabul ettikten sonra, implantın çene kemiğine kaynaştırılmasını ve yerleştirilmesini içeren bir zaman planlanır. Implant çene ile bağlandıktan sonra, implantın abutmentine yapay bir diş yerleştirilir ve hastaya doğal dişler gibi görünen, hisseden ve işlev gören bir diş veya dişler bırakılır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Implantlar hakkında tüm merak edilenler" başlıklı kategorimize gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp