Diş Köprülerinin Bakımı Nasıl Yapılır? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş Köprülerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir diş köprüsünün ömrü ortalama 5-15 yıl arasındadır.
Bu sürenin uzunluğu ağız bakım rutininize ve ağız hijyeni uygulamalarınıza bağlıdır.
Bir diş köprüsü ömrü sonsuza kadar dayanamaz, ancak hastanın ona ve komşu dişlere ne kadar iyi baktığına bağlı olarak bu süre uzayabilir. Dahası, beslenme şekli, ağız hijyeni uygulamaları, diş hekimine ziyaret sıklığı, diş köprüsünün uzun ömürlü olmasında büyük önem taşır.

Diş köprünüzü korumanın yollarından biri diyetinize yani yeme alışkanlığınıza bağlıdır. Bu en sevdiğiniz yemekleri hayatınızdan çıkarmanız anlamına gelmez, sadece daha fazla lif, sebze ve meyve yemenizi gerektirir. Bu yiyecekleri yemek, iyi ve düzgün ağız sağlığının yanı sıra doğal dişlerinizi de güçlendirir. Nişastalı ve şekerli yiyecekler tüketmekten kaçınmak diş köprüsü ömrünü artırırken sizi muhtemel diş çürüklerine karşı da korur.

Köprünüzün daha uzun süre dayanmasını sağlamak için şunları düzenli olarak yapmalısınız;

• Diş köprüsünün doğal dişlerinizle temas ettiği bölgeyi temiz tutmalısınız.
• Dişlerinizi günde en az üç kez fırçalamalısınız
• Günde en az iki kez diş ipi kullanmalısınız. Bunun için özel köprü altına girebilen diş ipleri mevcuttur.
• Küçük bir fırça ile köprünün altında kalmış olabilecek yiyecek parçalarını kontrol etmelisiniz.
• Her altı ayda bir profesyonel diş temizliğinizi diş hekiminize yaptırmalısınız.

Köprü dişlerin bakımına dikkat etmek, diş köprünüzün bakteriler tarafından enfekte olma riskini azaltacaktır. Bakteriyel enfeksiyon veya diş boşluğu, yiyecek parçaları destek dişlerin arasına sıkıştığı zaman ortaya çıkar. Bu nedenle, köprünün doğal dişle birleştiği alan, uygun şekilde temizlenmezse çürümeye başlayabilir. Bundan korunmak için en etkili yol diş köprülerinin altını temizlemektir. Şunu bilmeliyiz ki, diş köprülerinin ömrünü uzatmak iyi bir ağız bakım rutiniyle mümkündür.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Diş kırılırsa ne yapılmalı?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp