Kozmetik Diş Hekimliği Nedir? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Kozmetik Diş Hekimliği Nedir?

Kozmetik diş hekimliği, dişlerin düz ve istenilen renkte görünmesini sağlayan bir diş hekimliği uygulamasıdır. Aynı zamanda estetik diş hekimliği adıyla da bilinir. Kozmetik uygulamaların amacı, hastalara mükemmel gülüşü kazandırmaktır.

Kozmetik Diş Hekimliği Ne Zaman Gerekli?

Hastalar gülüşlerinden şikayetçi olduklarında kozmetik diş hekimliği uygulamasına başvurabilirler. Bu nedenle bu diş hekimliği uygulaması bir zorunluluk değil bir istek halinde uygulanır. Daha güzel bir gülümsemeye sahip olmak isteyen herkes kozmetik diş uygulamalarına başvurabilir. Yapılan muayene sonrasında hasta için en uygun kozmetik uygulamalar belirlenir.

Kozmetik Diş Hekimliği Uygulamaları

Daha güzel bir gülüşe sahip olmak için en popüler kozmetik diş hekimliği uygulamaları aşağıda sayılmıştır. Bu uygulamalara ek olarak, hastaların ihtiyaçlarına ve isteklerine göre farklı tedaviler de planlanabilir.

Kompozit Kaplama

Kompozit kaplama aynı zamanda porselen yaprak kaplama ve porselene veneer olarak da bilinir. Bu uygulama genellikle ön dişlere uygulanır. Özel porselen yapraklar hastanın mevcut dişlerine yapıştırılır. Bu kaplamalar, hastaların mükemmel gülüşe kavuşmalarına yardımcı olur.

Diş Beyazlatma

Diğer bir uygulama ise diş beyazlatma olarak sayılabilir. Diş hekimi, özel bir beyazlatma malzemesini hastanın dişlerine uygular. Daha sonra özel bir ışın sayesinde dişlerin daha beyaz görünmesi sağlanır. Diş beyazlatma işlemi diş minelerine zarar vermez.

Diş Eti Estetiği

Bazı hastalarda diş eti gereğinden fazla görünebilir. Diş etinin fazla görünmesi dişleri küçültür ve estetik gülümsemenin önüne geçer. Diş etleri özel bir lazerle kesilerek şekillendirilir. Böylece dişler ön plana çıkarak gülümseme mükemmel hale getirilir.

Diş Implantı

Diş implantı, ön dişlerde kayıp olursa tercih edilebilir. Günümüzde implant uygulamalarıyla eksik diş sorunu geçmişte kalmıştır. Hastanın orijinal diş rengine en uygun implant kaplaması uygulanır. Böylece hastaların kendine güveni artar ve daha özgürce gülümseyebilirler.

Kozmetik Diş Hekimliği Öncesinde Başka Tedavi Gerekir Mi?

Kozmetik diş hekimliği öncesinde diş hekimi hastanın ağzını ve dişlerini muayene eder. Herhangi bir rahatsızlığın tespit edilmesi durumunda öncelikle bu hastalık tedavi edilir. Ağızdaki sorunlar giderilmeden kozmetik uygulamalara geçilmez. Böylece uygulanan kozmetik tedavilerin kalıcı olması sağlanır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Diş hekimliğinde PRP kullanımı” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Dermal Dolgu Nedir?

20 January 2021
Next Post
X
× WhatsApp