Dental Tomografi İle Tanı Ve İmplant Planlaması | METCO
0
0.00 
0
Tomografik Görüntü İle Tanı Implant Planlamasının Olmazsa Olmazıdır

Dental Tomografik Görüntü İle Tanı Implant Planlamasının Olmazsa Olmazıdır

İmplant yapılacak olan hastanın tedavi sürecinin başlaması adına dental tomografi sonrasında elde edilen görüntüler ciddi önem taşır. Çünkü iki boyutlu röntgenler ile görülemeyen kemik kalınlıkları, üst-üste binmiş yapılar, lezyon veya kistler üç boyutlu tomografi ile doğru bir şekilde görüntülenebilir. Bu görüntüler ışığında gerekli kemik ölçümleri, hangi bölgeye implant tedavisi uygulanacağı implantın büyüklüğü gibi tespitler gerçekleştirilir. Tomografik görüntü cihazları ile gerekli bilgi elde edildikten sonra ise hastanın protezleri çok daha doğru ve sağlıklı bir biçimde planlanmış olur.

Tomografik görüntüleme ile implant konumu, sayısı ve adedinin tespit edilmesinin yanı sıra kemik yoğunluğu ölçümü de yapılarak kemik kalitesinin bu tedaviye uygun olup olmadığı belirlenir. Örneğin; alt çenede implant uygulanacaksa önce kemiğin genel yoğunluğuna bakılır. Ardından kemik kretinden mandibular sinire olan mesafe ne kadar, kemik kalınlığı yeterli mi, hangi boy implant uygun gibi tespitler yapılır.  Böylece daha en baştan tedavi sürecinin daha hızlı ve başarılı ilerlemesi sağlanır. Diş hekimleri ve hastalar için, teşhis ve planlamanın yerinde ve doğru olması büyük bir önem arz etmektedir. Bundan dolayı implant planlamasında tomografik görüntü olmazsa olmaz olarak görülür.

Cerrahi İşlem Öncesi Dental Tomografi Kullanımın Faydaları Nelerdir?

Genel olarak her türlü tedaviye başlamadan önce iki boyutlu panoramik röntgen ile tüm çenenin görüntülenmesi önerilir. Böylece tomografik görüntü ışığında genel tespitler yapılır ve ağızda uygulanacak tedavi hakkında bir yol haritası oluşturmanız sağlanır.

Dental tomografi
Dental tomografi

İlk tespitler sonrası cerrahi bir işlem gerektiren bir tedavi öngörülürse ve özellikle de implant cerrahisi gerekirse, işleme geçmeden önce üç boyutlu dental tomografi kullanımı elzem olmaktadır. Çünkü sadece 3D tomografi ile kemik kalınlığını ölçebilir ve kemiğin iç yapısını görebilirsiniz.

Dental tomografi cihazının kemik ve dokuları görüntülerken gerçek yapıya sadık, başka bir ifade ile Hi-Fi görüntüleme yapabilmesi teşhis kalitesi açısından çok önemlidir. Morita’nın son jenerasyon 3D’si X800 serisi cihazlar çenenin etrafında 360 derece dönerek ile çok yüksek adette kesit almakta ve gerçeğe en yakın veriyi sağlamaktadır.  Ayrıca metal yansıması ve benzeri artifaktları önleyen yatay ışıma yapabilen tasarımları da oluşan görüntünün çok daha temiz ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır.

Cerrahi işlem öncesi görüntüleme Morita X800 ile yapılırsa hedeflenen yerde gerçekten kemik var mı yok mu önceden doğru olarak tespit eder ameliyat sırasında sürprizle karşılaşmazsınız.

Yenilikçi Ve Farklı Özellikleri İle X800 Dental Tomografi Cihazı Sizi Bir Adım Öteye Taşır

Morita’nın X800 serisi cihazlarından olan ve tam çene tomografi çekimi yapmanızı sağlayan Morita Veraview X800 M-P tomografik görüntü cihazı, hem 3D volumetrik tomografi hem de katmanlı panoramik çekimleri yapabilen bir cihazdır.

X800, tomografi ve panoramikte kişiye özel dinamik doz yönetimi sistemi sayesinde diş hekimlerini ve tedavi sürecindeki hastaları radyasyondan maksimum derecede korur. Çünkü dokuya yalnızca gerektiği kadar dozu otomatik olarak verir, yumuşak dokuya fazla ışın uygulamaz, kısa çekim süreleri ve ışınım alanını sınırlayan kolimasyon özelliği sayesinde dozu hep kontrollü tutar.

Bir tomografi cihazının sunması gereken en önemli unsurlardan biri olan yüksek çözünürlük, X800 ile birlikte artık tüm görüntülerinizde mevcut oluyor.  Oldukça keskin, 80 mikrona varan voksel ebadı ve milimetrede 3.1 çift çizgiye varan uzamsal çözünürlük sayesinde X800 ile en küçük lezyonları ve kılcal çatlaklar gibi hassas oluşumları dahi görüntüleyebilirsiniz.

Tomografi görüntülemede amaçlananlardan biri de hastanın görüntüsünü incelerken hiçbir ayrıntının gözden kaçmaması ve ileride komplikasyon yapabilecek durumların daha tedavinin en başında tespit edilerek önlenebilmesidir. Bunu sağlamak için görüntünün; yüksek tanımlama, yüksek çözünürlük ve yüksek sadakat unsurlarının tümünü birden içermesi gereklidir. İşte X800 cihazı bütün bu görüntü kalite unsurlarını bünyesinde barındırdığı için Hi-End görüntüme cihazı olarak adlandırılmaktadır. Sağlamlığı ve performansı ile de dikkat çeken cihaz, diş hekimliği kliniklerine, üniversitelere ve görüntüleme merkezlerine uzun yıllar hizmet verebilecek bir donanıma sahiptir.

Dental Görüntüleme kategorisine geri dönebilir ya da Motorlu Endodonti Tedavisi ve El Eğesi Kullanımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp