Teşhisin İlk Aşaması; Panoramik Görüntüleme | METCO Dental
0
0.00 
0
Teşhisin İlk Aşaması; Panoramik Görüntüleme Cihazı

Teşhisin İlk Aşaması; Panoramik Görüntüleme

Tıbbi görüntüleme cihazları, tedavi sürecini doğrudan etkileyen araçlardır. Müdahalenin daha doğru ve rahat bir biçimde gerçekleşmesi adına ilk etapta bir görüntüleme cihazına ihtiyaç duyulur. Diş hekimlerinin işini büyük ölçüde kolaylaştıran ve daha doğru sonuçlarına ulaşmasını sağlayan panoramik görüntüleme cihazı, tanı ve planlama amaçlı kullanılır.

Diş röntgeni çekilecek olan kişinin başının etrafında tam tur şeklinde dönen cihazlar, tüm dişlerin iç ve dış bölümlerini kolaylıkla görüntüleyebilmenizi sağlıyor. İnsan çenesi kavisli bir yapıya sahiptir ve görüntüleme cihazı panoramik olduğunda bu kavisi size düz bir şekilde sunar. Kemik yapısını ve dişlerin detaylarını böylelikle çok daha rahat ve hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bu da en az diş hekimleri kadar tedavi sürecini yaşayacak kişiyi de etkiler.

İlk Teşhis Panoramik Görüntüleme İle Başlar

Panoramik röntgen cihazı, en iyi tanı yöntemlerinden biri olarak görülür ve dişte oluşan hasarları görüntülemenizi sağlar. Diş hekimlerinin yanı sıra ağız ve çene cerrahları da sıklıkla kullanır. Protez ve implant tedavilerinin planlama sürecinde ciddi bir rol oynayan panoramik röntgen cihazları, birçok rahatsızlığın teşhisinde yardımcı olur.

Kullanım esnasında tüm röntgen cihazlarında olduğu gibi kolye, küpe, gözlük gibi aksesuarlar çıkartılarak tedavi sürecindeki kişi yönlendirilir. Röntgenin çekilmesi için, kişinin başı sabitlenerek hareketsiz durması istenir. Bu esnada kişi sabit durduktan sonra cihaz, tam tur dönmeye başlar, bu dönme hareketi ise genellikle 10 - 12 saniye arasında sürer.

Klinik Tipi Panoramik Röntgen Cihazı Sayesinde Hasta İle İletişiminizi Güçlendirin

Panoramik Görüntüleme Cihazı - MORITA Veraview IC5 HD

Hastanın sağlığı ve diş yapısının bir an önce eski haline dönmesi, bir diş hekimi için en önemli esaslardan biridir. Bundan dolayı da erken tanı, hastanızın güvenini kazanmanızı da sağlayacaktır. Panoramik röntgen cihazı üzerinden elde edilmiş bir görüntüde tüm dişleri aynı anda sorunsuz bir biçimde görebilirsiniz. Cihaz, çene bölümündeki kistleri ve tümör oluşumlarını da görüntüleyerek ciddi rahatsızlıkların da önüne geçer.

Morita IC5-HD;

Morita markasına ait olan IC5-HD sayesinde mükemmel bir görüntüleme sağlayabilir ve en kolay şekilde en iyi görüntülere ulaşabilirsiniz. Çıktığı günden bu yana birçok diş hekiminin kullandığı IC5-HD, radyolojik teşhis ihtiyacınızı hem ekonomik hem de kapsamlı bir şekilde karşılayacaktır.

Görüntüleme kategorimize geri dönebilir Sert Ve Yumuşak Doku Uygulamaları İçin EVO Lazer yazımızı okuyabilirsiniz.

X
× WhatsApp