Dijital dental görüntüleme hasta hekim iletişimini nasıl etkiler?
0
0.00 
0
Dijital Görüntüleme: Hasta-Hekim İletişimi

Dijital Dental Görüntüleme Hasta Hekim İletişimine Nasıl Yardımcı Olur?

Modern diş hekimliği, daha iyi ve daha hızlı tedavi için yenilikçi araçlar kullanmak kadar önleyici hekimlikle de yakından ilintilidir. Özellikle günümüzde önleyici hekimlik adına bir diş hekiminin hastayla olan ilişkisi yeniden çizilmiştir; bilgi paylaşımı ve tedavi ve prosedürlerinin tıpkı bir eğitim verir gibi hastaya açıklanması üzerinde oldukça durulmaktadır.

Aslında bu değişimin kaynağı teknolojik bir çağda yaşayan hastaların beklentilerinden başka bir şey değildir. Modern bir diş hekimi konusunda otorite bir figür olmaktan ziyade, hastanın menfaatlerine bakarken aynı zamanda kendi diş sağlığını izlemelerine yardımcı olan ve tedavi açısından ne beklemeleri gerektiği konusunda onları besleyen bir kişidir.

Verimlilik ve Görünürlük

Dijital dental görüntüleme hem bir teşhis hem de bir iletişim aracıdır. Hastalara dişlerinin durumunu açık ve net bir şekilde sunmak, onları eğitmek için en güçlü araçtır.

Günümüzde, bu eğitim tonunun daha az otoriter olması daha fazla empati içermesi önerilmektedir. Dijital görüntüleme diş hekimlerine, hastalarını yakınlaştırılmış çekimler de dahil olmak üzere net dental görüntülerle bilgilendirme fırsatı sunar, böylece hastalar tanısal kararların tam olarak ne şekilde değerlendirildiğini görme şansına sahip olurlar.

Dijital görüntüleme ile diş hekimleri, verimliliği ve görünürlüğü birleştirebilir; hasta sonuçların çıkmasını beklemek zorunda kalmaz, diş hekimi hastanın asla göremeyeceği ayrıntıları gösteren panoramik ve intraoral görüntüleri sunabilir.

Hastaların birçok diş problemi hastalar tarafından erken evrelerde görülemez, hissedilemez veya tanımlanamaz. Dijital görüntüleme, bu tür sorunları teşhis etmek ve denetlemek için mükemmel bir olanak sağlar.

2 Boyutlu Görüntülemeden 3 Boyutlu Görüntülemeye Geçiş ve Hasta Güveni

Morita 1938 yılında başladığı panoramik röntgen üretme çalışmalarını 1958’de tamamlamış ve ilk analog modelini bu tarihte üretmiştir. 1979 yılında ürettiği ilk dijital panoramik röntgen cihazı ile dental radyolojide yeni bir çığır açmıştır. Bununla birlikte Morita’nın dünya çapında ses getiren en büyük icadı ise 1996 yılında geliştirdiği volumetrik dental tomografi cihazı olmuştur. Üç boyutlu dental tomografiye geçiş ile daha önce iki boyutlu ile görüntülenemeyen kemik derinlikleri ve dokuların da görülebilmesi tanı kalitesi ve işlem güvenirliğini artırmıştır.

Tüm bu buluşlar ve teknolojik dijital görüntüleme cihazları her geçen gün teşhis anlamında profesyonellere daha geniş seçenekler sunuyor. Bununla birlikte hasta için uygun, açıkça görülebilir bu çıktılar da aynı zamanda hastaya güven telkin ediyor, önerilen tedavi yöntemlerinin hastalar tarafından daha kolay kabul edilmesine yardımcı oluyor.

Sonuç olarak bir diş hekiminin modern dijital dental görüntüleme cihazlarından faydalanması hem kendi verimliliğini arttıracak hem de hastalarla olan ilişkisini derinleştirmesine yardımcı olacaktır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, röntgen cihazları için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü görüntüleme ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp